همه چیز درباره‌ ی مهاجرت در دوره ی شیوع کرونا

این روزها بیشتر کشورهای جهان در حال دست‌و‌پنجه نرم کردن با این ویروس منحوس هستند، همانطور که می‌دانیم شیوع این ویروس اتفاقات عجیبی را در جهان رقم زده، سقوط بورس و متزلزل شدن اقتصاد جهان، بسته شدن مزرها و … یکی از مهمترین اتفاقات متاثر از این بحران، مسئله مهاجرت به دیگر کشورها و به تعویق افتادن پرونده‌های مهاجرتی است. از همین رو کشورهای دنیا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تغییراتی را در برنامه‌های مهاجرتی خود اعلام کرده‌اند. در این مقاله می‌خواهیم مهاجرت و مهاجران در دوره شیوع کرونا و تاثیر آن را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهیم.

کشور ایران به عنوان یکی از کشورهای درگیر ویروس کرونا، با مشکلاتی زیادی برای سفرهای خارجی مواجه شده است. از عمده‌ترین مشکلات پیش روی افراد بسته شدن مرزها و محدودیت‌های سفرها است. بسیاری از تورهای نوروزی و تفریحی به واسطه شیوع ویروس کرونا کنسل شده است. از همین رو، بسیاری از آژانس‌های مسافرتی بدون کسر هزینه مبالغ دریافتی را به متقاضیان عودت داده‌اند.

چه کشورهایی ممنوعیت ورود برای ایرانیان در نظر گرفته‌اند؟

بسیاری از کشورهای دنیا با توجه به روند شیوع ویروس کرونا، محدودیت‌هایی را برای ورود ایرانیان به کشور خود در نظر گرفته‌اند، از جمله این کشورها میتوان به:
ایتالیا، ترکیه، آمریکا، آلمان، کانادا، فرانسه، استرالیا، اسپانیا، آفریقا، روسیه، لبنان، قزاقستان، تاجیکستان، عمان، امارات، نیوزلند، هلند، چین و…. نام برد.

ویروس کرونا و لغو وقت‌ سفارت‌ها

اولین قدم برای اخذ ویزای هر کشور، گرفتن وقت سفارت آن کشور است. در این زمان، افراد زیادی که قصد سفر به کشورهای دیگر را داشتند از ماه‌های قبل، وقت سفارت خود را گرفته بودند، اما در حال حاضر به علت شیوع کرونا بیشتر سفارت‌ها به صورت موقتی اقدام به لغو وقت سفارت و یا جا‌به‌جایی آن به تاریخ دیگر کرده‌اند. بهتر است قبل از مراجعه به سفارت، حتما از لغو نشدن وقت خود مطمئن شوید.

آخرین وضعیت سفارتخانه‌ها در ایران در زمان شیوع کرونا

همانطور که گفتیم، گرفتن ویزای شینگن به دلیل تعطیلی سفارتها در حال حاضر با مشکلاتی روبرو شده است. آخرین وضعیت سفارت ها در ایران به شرح ذیل است:

سفارت اتریش از تاریخ ۲۷ فوریه(۸ اسفندماه ۹۸)، امکان صدور ویزا از طریق سفارت را ممنوع اعلام کرده و کسانی که قبل از این تاریخ، پاسپورت را تحویل داده‌اند نتیجه از طریق پیک برای مسافر ارسال خواهد شد.
سفارت ایتالیا هرگونه مراجعه به سفارت این کشور در ایران را ممنوع اعلام کرده و همچنین تا اطلاع ثانوی تشکیل پرونده جدید نخواهد داد.
سفارت آلمان از ۱۱ اسفند ۹۸ تا اطلاع ثانوی اقدام به تعطیلی سفارت خود در ایران کرده است.
سفارت لهستان بدون اعلام مدت زمان، خدمات خود را به حالت تعلیق درآورده است و در حال حاضر به وقت‌هایی که قبلا گرفته شده است خدمات ارائه می نماید.
سفارت هلند از تاریخ ۸ مارچ(۱۸ اسفند ۹۸)، تا اطلاع ثانوی، کلیه خدمات روادید را به حالت تعلیق درآورده است و کلیه وقت های این بازه لغو شده‌اند.
سفارت دانمارک کلیه خدمات روادید خود را به حالت تعلیق درآورده است.
سفارت فرانسه در حال حاضر خدمات ویزا را انجام داده و مشکلی در روند صدور ویزا با شهروندان ایرانی ندارند. اما گمانه زنی‌هایی در رابطه با تعطیلی این سفارت هم در روزهای آتی پیش‌بینی می‌شود.
کشورکانادا در حال حاضر در ایران کارگزاری برای صدور ویزا ندارد. با به وجود آمدن شرایط فعلی و شیوع ویروس کرونا امکان سفر به کشورها برای انگشت‌نگاری ویزای کانادا وجود ندارد. برای همین باید برای اخذ ویزای خود صبر کنید، اما جای نگرانی وجود ندارد، زیرا افرادی که اقدام به ثبت نام ویزای خود کرده‌اند مهلت انجام انگشت‌نگاری آنها از ۳۰ روز به ۹۰ روز افزایش داشته است.

محدودیت صدور ویزای توریستی

با توجه به ممنوعیت‌های در نظر گرفته شده در دیگر کشورها و محدودیت‌های موجود برای ورود و خروج، در صورت عدم ضرورت از این گونه سفرها، اقدامتان را به تاخیر بیاندازند. این نکته بدین معنا است که شانس گرفتن ویزای توریستی در مدت شیوع ویروس کرونا به شدت کاهش و همچنین امکان انتقال ویروس افزایش پیدا کرده است.

دولت کانادا، تمهیداتی برای درخواست ویزای توریستی ایرانیان در نظر گرفته است. ایرانیانی که ضرورتی برای دریافت ویزای توریستی دارند، قادر خواهند بود پرونده خود را به صورت آنلاین ارسال کنند.

مهاجران در دوره شیوع کرونا

رفتار کشورها با مهاجران در زمان کرونا

بررسی رفتارشناسی مردم و دولت ها با ایرانیان مهاجر، بستگی به پیشینه و عقبه اخلاقی، رفتاری، اجتماعی و همینطور تشابهات و تضادهای سیاسی، مذهبی و فرهنگی کشورها دارد. تقریبا همه کشورها، در حال حاضر، مرزشان را به روی کشورهایی که درصد ابتلای بالایی به کرونا داشته اند، بسته اند؛ اما توجه کنید که این اتفاق، همیشگی نیست و توجه داشته باشید که برای تکمیل پرونده مهاجرتمان نیاز به زمان داریم!

دولت انگلستان اعلام کرد، افرادی که در حال حاضر در این کشور حضور دارند و ویزای آنها منقضی شده و به دلیل شرایط موجود در جهان، اجازه‌ی خروج ندارند، ویزای آنان بصورت خودکار تا تاریخ ۲۱ می ۲۰۲۰(۱ خرداد ۹۹)، بصورت خودکار تمدید می‌شود! (به نقل از وب سایت freemovement)

رفتار دولت آمریکا با مهاجران در دوره شیوع کرونا

آمریکا به دلایل مختلف امنیتی و سیاسی، فقط ایرانیانی را که کارت سبز اقامت، پاسپورت و شهروندی این کشور را دارند، به داخل مرزهایش می پذیرد؛ امکان مهاجرت توریستی به این کشور فقط در این زمان خاص، تقریبا غیرممکن است و برای مهاجرت تحصیلی و سرمایه گذاری، از الان باید وارد پروسه تکمیل پرونده شوید تا مرزها باز شوند و آمریکا هم سختگیری‌های سیاسی و امنیتی اش را برای ورود مهاجران ایرانی کاهش دهد. پیشنهاد ما برای ایرانیان مقیم این کشور و یا افراد ایرانی که اخیرا به آنجا مهاجرت کرده‌اند این است که از هرگونه صحبت یا عمل تحریک آمیز که متضاد با دین، فرهنگ و سیاست آمریکاست پرهیز کنند و اگر در آمریکا زندگی میکنند، بد نیست که برای مدت کمی، از برگزاری برنامه‌های علنی و مراسم پرسروصدایی که مختص باورها و اعتقادات خودمان است در این کشور بکاهند تا بتوانند بدون دغدغه و نگرانی به زندگی در این کشور ادامه دهند.

به گفته دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، در تاریخ ۱۱ مارچ ۲۰۲۰( ۲۱ اسفند ۹۸) محدودیت سفر ۲۴ کشور اروپایی به آمریکا، از جمله اسپانیا، ایتالیا، آلمان و … به این کشور (مگر افرادی که کارت سبز اقامت و پاسپورت شهروندی این کشور رادارند) قطعی شد! (به نقل از وب‌سایت boundless)

رفتار دولت کانادا با مهاجران در دوره شیوع کرونا

برای رفتن به کانادا به علت ورود پناهندگان و مشکلات ایجاد شده و هزاران پرونده پناهندگی که از دانشجویان ایران به دادگستری ونکوور ارسال شده؛ باید از کشوری مثل آلمان وارد شوید و از ایران امکان پرواز مستقیم ندارید. از آنجا که آلمان روی مسئله کرونا نگرانی و کنترل بالایی دارد، ممکن است که اجازه ندهد تا شما به کانادا پرواز کنید و شما را به کشور خودتان بازگرداند یا عمدتا برای مدتی در فرودگاه قرنطینه نماید. به طورکلی، کانادا به دانشجویانی که علاوه بر در دست داشتن پذیرش دانشگاه، ویزایشان تا ماه مارس آماده شده بوده، اجازه ورود می‌دهد؛ اما شما در مسیر خروج از ایران و کشور رابط شاید با مشکلاتی مواجه شوید که البته قابل حل هستند و فقط باید از قبل به آنها واقف باشید.

دریافت پوزیشن در این کشور متوقف نشده، اکسپرس اینتری(اقامت کاری بر اساس مهارت)، آتلانتیک و بورسیه‌های استانی برقرارند و شرایط برای ورود مهاجر به کانادا فراهم است. افرادی که قصد کار و سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت در این کشور را دارند، می‌توانند همچنان می‌توانند اقدام نمایند و وارد این کشور شوند و بهتر است از روش استارت‌آپ و کارآفرینی و خوداشتغالی استفاده کنند. برای دریافت ویزای کانادا زمان زیادی برای انتظار نیاز نیست؛ اما تهیه بیزینس پلان و تاییدیه‌اش و گرفتن مدرک زبان و تکمیل پرونده، پروسه‌ای زمان بر است و بهتر است که از همین امروز شروع کنید. اگر از طریق جاب سیکر(افرادی که به دنبال کار در کشورهای دیگر هستند) به این کشور می‌روید، سرعت ورودتان بالاست و فقط باید زبانتان را تکمیل کنید و کمی منتظر صدور ویزا بمانید؛ بنابراین برای اقدام با این روش، در همین روزها که فرصت زیادی دارید آموزش زبان را هم شروع کنید، تا به محض کاهش سخت گیری‌های کشورهای واسطه، پرواز بی دردسری به کانادا داشته باشید. رفتار دولت این کشور و مردمانش با ایرانی‌هایی که سال‌ها به کانادا مهاجرت کرده‌اند همواره خوب بوده و ایرانیان رضایت خود را درباره زندگی در این کشور اعلام کرده اند.

کانادا با مهاجران به گونه‌ای رفتار می‌کند، که مهاجران بعد از مدتی خود را شهروند بدانند. تبلیغات موسسه‌های مهاجرتی، برای پذیرش کادر درمان کرونا به کانادا را جدی نگیرید و بدانید که باید پروسه امتحانات داخل ایران و داخل کانادا را بگذرانید و به آسانی و سرعت نمی‌توانید این پروسه را طی کنید. بهتر است با آرامش، مدارکتان را آماده کنید و از طریق موسسه معتبر برای ورود به این کشور، به عنوان کادر درمان وارد شوید و بدانید که در این شغل و بیشتر مشاغل نیاز به زبان قوی دارد! اگر بعضی از موسسات به شما گفته‌اند بدون نیاز به مدرک زبان می‌توانید مهاجرت کنید، تقریبا فریب است و فقط در برخی موارد استثنا می‌توانید مهاجرت کنید و در کشور مقصد به کالج زبان بروید.

رفتار دولت استرالیا با مهاجران در دوره شیوع کرونا

استرالیا با اینکه همواره کشور مهاجرپذیری بوده، اما به علت مشکلاتی که از سوی پناهندگان خاورمیانه و آسیای شرقی برایش ایجاد شده است؛ طی یکی، دوسال سال اخیر گزینش سخت‌تری برای ورود ایرانیان در نظر گرفته و ویزای آن خارج از ایران و از کشورهای دیگر صادر می‌شود و به طور مستقیم در ایران نمیتوانید به سفارت بروید و ویزا دریافت کنید، در شرایط کنونی، برای رفتن به کشور دیگر و دریافت ویزا، باید منتظر باز شدن مرزها باشید؛ اما می‌توانید از الان اقدام کنید و پرونده خود را برای بعد از باز شدن مرزها تکمیل نمایید و به محض باز شدن مرز، برای تکمیل نهایی پروسه مهاجرتتان، از ایران خارج شوید.

به طور کلی بهتر است برای ورود به این کشور همه کارهایتان، قانونی و مشخص باشد؛ زیرا این کشور با اینکه رفتار خوبی با مهاجران ایرانی داشته، اما نگران مهاجران غیرقانونی و بر هم خوردن نظم و قانون هاست.

مهاجران در دوره شیوع کرونا

رفتار کشورهای آسیایی با مهاجران در دوره شیوع کرونا

تا زمانیکه آمار ابتلا به کرونا در ایران به طور دقیق و رسمی به سازمان بهداشت جهانی اعلام شود؛ بسیاری از کشورها، پذیرفتن مهاجران ایرانی را محدود کرده‌اند.

روسیه: این کشور در این ایام، مهاجران و حتی ایرانیان مقیم خود، که اخیرا در ایران بوده‌اند را به مدت ۲ هفته در مجتمع خوابگاهی قرنطینه کرده و حتی برای تهیه مایحتاج روزانه هم از آن‌ها خواسته تا شخص دیگری را بفرستند و از منزل خارج نشوند؛ به همین علت در مهار کردن این بیماری احتمالا می‌تواند موفق ظاهر شود. از این بابت می‌توان گفت که مهاجران به این کشور، به مرور می‌توانند از خدمات و امکانات این کشور بهره ببرند. البته توجه داشته باشید که همیشه مهاجران باید مراقب رفتار خود باشند و توهینی به افراد و دولت‌ها نکنند و بدانند که انجام جرم توسط آن‌ها اشتباه خطرناکی است. دولت روسیه در کل، با مردم ایران رفتار بدی ندارند. این کشور، از آنجا که هم بخش آسیایی و هم اروپایی دارد با توجه به جمعیتش، احتمالا در اعلام آمار دقیق ابتلا به کرونا، به سازمان بهداشت جهانی، کوتاهی کرده است.

ترکیه: ورود به این کشور برای ایرانیان بسیار راحت است و نیازی به اخذ ویزا ندارد. در این روزهای شیوع کرونا ترکیه جزو اولین کشورهایی بود که خیلی زود مرز خود را به روی ایران بست؛ اما بطور کلی رابطه‌ی دوستانه‌ای با ایران دارد و ایرانی‌ها هم در این کشور سرمایه‌گذاری‌های زیادی کرده‌اند، در واقع این مهاجرت‌های توریستی بدون ویزای ایرانیان، همواره به نفع ترک‌ها هم بوده است. امروزه این کشور شناخته شده، مهاجران زیادی از سرتاسر جهان را در خود جای داده، از این رو در حال حاضر نمی‌تواند ریسک کند و مرزهایش را به روی ایرانیان باز بگذارد و باعث نگرانی مهاجران دیگر کشورها شود.

ژاپن: این کشور تا پیش از این ویزای کار را برای ایرانیان ارائه می‌داد؛ بعد از اینکه پناهندگی به این کشور باب شد، از دادن ویزای کار به ایرانی‌ها اجتناب کرد و مهاجران غیر‌قانونی و اکثر مهاجرانی را که به هر دلیلی نقص داشتند از کشورش خارج کرد.

مهاجرت به کشورهایی همچون، ویتنام، چین، اندونزی، فیلیپین، تایوان، مالزی، چین و هند برای ایرانیان، هم سریع است و هم آسان‌تر است و در همین روزها می‌توانید اقدامات لازم برای ورود به این کشورها را انجام دهید و بعد از باز شدن مرزها خیلی راحت و سریع مهاجرت کنید. این کشورها برای ورود، مدارک خیلی زیاد و هزینه‌های سرسام آوری ندارند و به لحاظ رفاه اجتماعی هم برای ایرانیان مقیمشان شرایط خوبی ایجاد کرده‌اند و دروازه ورود به کشورهای اروپایی زیادی بوده‌اند. دانشجویان ایرانی بسیاری در این کشورها، رشد چشمگیر داشته‌اند و موفقیت‌های شغلی بسیاری در دنیا بعد از آن کسب کرده‌اند.

کشورهایی که از ایران نیازمند ویزا برای ورود نیستند؛ می‌توان به ترکیه، ارمنستان، قبرس، ونزوئلا… اشاره کرد.این کشورها می‌توانند انتخاب‌های راحتی برای شما باشند و به محض باز شدن مرز می‌توانید به آن‌ها مهاجرت کنید و حتی پلی برای مهاجرتتان به کشور دیگر شوند.

از تهدید کرونا تا فرصت مهاجرت

با توجه به مشکلات پیش آمده در جهان، پیشنهاد ما به شما مهاجران در دوره شیوع کرونا این است که ناامید نشوید و رویای مهاجرت خود را همچنان در سر بپرورانید، چرا که این ویروس تا چند ماه دیگر بارش را می‌بنند و از بین می‌رود. پس از فرصت استفاده کنید!

در وحله اول می‌توانید بصورت آنلاین با مشاورین مهاجرت، شرایط خود را در میان بگذارید و مطمئن باشید که حداقل بیش از پنجاه درصد روند مهاجرتی شما در همین دوران و با همین شرایط قابل انجام شدن است.
با توجه به تمامی محدودیت ها، اگر به نیمه پر این لیوان نگاه کنید و هوشمندانه عمل کنید، می‌بینید که شیوع ویروس کرونا برای شما زمان خریده است. مثلا کسانی که نقصی مدرک دارند اکنون فرصت دارند تا مدارک خود را کامل کنند یا اشخاصی که تحت فشار زیاد زمانی بودند اکنون می‌توانند با حوصله و دقت بیشتر و متعاقبا با کیفیت دقیق تر و کاربردی تر مراحل را طی نمایند.
اگر شما فردی بودید که بخش اصلی پروسه مهاجرت خود را طی نموده و اکنون زمان سفرش فرا رسیده بود باید منتظر بمانید چرا که تمامی سفارت‌های کشور‌های مختلف به تناسب حداقل دوماه تعطیلی دارند، ضمن اینکه بخش اعظم پرواز‌های بین کشور‌ها لغو شده است، این ها همه در حالی است که تمام ارگان‌ها از جمله دانشگاه‌ها و مراکز کاری مختلف که طرف قرارداد شما بوده‌اند این شرایط را درک می‌کنند و حتی بخش اعظم این سختگیری‌ها برای حفظ سلامت خود شماست، دانشگاه‌ها و مراکز دیگر به متقاضیان و مراجعه کنندگان خود این فرصت را بدون اعمال جریمه یا از بین رفتن موقعیت فرد اعطا کرده‌اند.

منبع: go2tr

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.