دلار و کسب و کار

کسب وکارها خواسته و ناخواسته با دلار سر و کار دارند. نوسانات ارز به طور کلی می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در یک کسب و کار شود. با این حال تمام کسب و کارها وابستگی نسبی به دلار دارند. از تولیدکننده‌ها گرفته تا شرکت‌های واسطه و شرکت‌های مبتنی بر ارائه خدمات، همه و همه به نحوی به دلار وابسته اند.

در این مقاله ابتدا به تاثیر دلار بر کسب و کارها خواهیم پرداخت و سپس کسب و کارهای مبتنی بر دلار را بررسی خواهیم کرد و در انتها تحلیلی بر آینده دلار و آینده کسب و کارها خواهیم داشت.

تاثیر دلار بر کسب و کارها ؛ نوسانات ارز و دنیای بیزینس

کسب و کارها باید دائم برای آینده کاری خود و شرکت و کمپانی برنامه داشته باشند. مطمئنا با داشتن ثبات این برنامه ریزی بسیار هدفمند‌تر می‌شود. اما زمانی که نرخ ارز و مخصوصا قیمت دلار بالا و پایین می‌شود تنها چیزی که نمی‌توان انجام داد برنامه ریزی است. چرا که ممکن است این برنامه شما برای شرایط اقتصادی آینده ضرر به بار آورد. پس اولین تاثیر دلار بر کسب و کارها روحی است و آن‌ها از نظر روحی نیاز به انجام برخی تغییرات دارند.

بازار ارتباطی کالا و خدمات و مردم که توسط فروشگاه‌ها، تولیدکننده‌ها و شرکت‌های مبتنی بر خدمات شکل می‌گیرد بسیار وابسته به قدرت خرید مردم است. نوسانات ارز به راحتی قدرت خرید را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بخش ارائه کالا و خدمات دچار مشکل عدم تطابق عرضه و تقاضا می‌شود.

بخشی از تاثیر دلار بر کسب و کارها به بخش‌های کلان اقتصادی برمی‌گردد، سیاست‌های مالیاتی، سیاست‌های بانک مرکزی و مواردی از این دست به راحتی می‌توانند فعالیت کسب و کارها را دستخوش تغییر کنند.

بسیاری از کسب و کارها مبتنی بر سرمایه‌گذاری خارجی هستند و نرخ دلار می‌تواند عامل مهمی در این مورد باشد و ثبات نرخ ارز می‌تواند اولین تاثیر آن بر کسب و کارها باشد تا بتوانند سرمایه‌گذار جذب کنند. در حالت کلی تامین مالی کسب و کارها مسئله‌ای است که با دلار و ارز سر و کار دارد و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

این تاثیرات صرفا برای کسب و کارهای بزرگ و در سطح کلان اتفاق نمی‌افتد و کسب و کارهای کوچک هم از این قاعده مستثنا نیستند. هزینه‌های جاری این کسب و کارها بالاتر می‌روند و چون گردش مالی کسب و کارهای کوچک هم نسبتا پایین است باید به نحوی خود را با نوسانات ارز هماهنگ کنند. این تاثیرات می‌تواند در بالا بردن قیمت خدمات و محصولات، تغییرات در ساختار محصولات و مواردی از این قبیل خودنمایی کند.

تاثیرات دلار بر کسب و کارها

کسب و کارهای مبتنی بر دلار

کسب و کار‌های مبتنی بر دلار اولین تاثیر را از دلار و بالا و پایین رفتن قیمت آن می‌گیرند. اگر بخش دلال و واسطه گری را فاکتور بگیریم می‌توان صادرکننده‌ها را در بالای این هرم تاثیرپذیری قرار داد. صادرکننده‌‌ها به طور خاص مبتنی بر دلار هستند و تبادلات مالی، بیشتر از طریق دلار صورت می‌گیرد و قیمت دلار هم رابطه‌ای مستقیم با سایر ارزها دارد. وارد کننده‌ها هم در این مورد کاملا مبتنی بر قیمت دلار هستند.

کسب و کارهای آنلاین مبتنی بر دلار در رده‌ی دوم قرار دارند، تجارت الکترونیک در حال حاضر می‌تواند یکی از عمده‌ترین راه‌های کسب درآمد باشد و صرافی‌های آنلاین و مشاغل حوزه دلار و سرمایه‌گذاری و بنگاه‌های مشاوره‌ای و مهاجرتی با دلار و قیمت آن رابطه‌ای تنگاتنگ دارند. این مشاغل با اینکه مولد نیستند و ارزش‌آفرینی کمی دارند اما کاملا مبتنی بر دلار هستند.

سایر کسب و کارهای مبتنی بر دلار در ادامه آورده شده است:

·         بیت کوین و ارزهای دیجیتالی

·         خرید و فروش و توزیع وسایل دیجیتالی

·         سرمایه‌گذاری در سهام و بورس

·         صنایع حوزه پوشاک برند

·         صنایع مبتنی بر مواد اولیه خارجی

·         صنایع حوزه توریسم خارجی و مهاجرت

·        

آینده دلار و کسب و کارها

آینده دلار و کسب و کار

صحبت کردن از آینده نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن آمارها و تحلیل‌های ارائه شده علمی کاربرد داشته باشد و این رمز موفقیت کسب و کارها خواهد بود. کسب و کارهایی که بتوانند در حوزه اقتصادی با مشاوره و تحقیقات علمی به دنبال راه‌حل‌هایی برای استفاده بهینه از نوسانات ارز باشند و خود را برای شرایط مختلف آماده کنند اولین برندگان این حوزه‌ خواهند بود.

آمارها نشان می‌دهد کسب و کارهایی که برنامه و نقشه درآمدی کارشده و هماهنگ با شرایط روز و منعطف داشته باشند دوام بالاتری دارند، مخصوصا در شرایط فعلی که ثبات بازار به کمترین مقدار خود رسیده است. برخی از کارهایی که کسب و کارها می‌توانند در این زمینه انجام دهند به صورت خلاصه در ادامه آورده شده است:

·         حذف هزینه‌های غیرضروری

·         تیم بازاریابی قدرتمند برای فروش بهتر و افزایش میزان نقدینگی برای شرایط حساس

·         بهبود محصولات و خدمات به نفع مصرف‌کننده‌ها برای فروش بیشتر

·         استفاده از دانش اقتصادی و مشاورین اقتصادی مجرب

·         ریسک‌پذیری و انعطاف بالا

·         کاهش ضایعات در امور تولیدی و ایجاد فعالیت‌های مبتنی بر بازیافت و کاهش هزینه‌های ناشی از خرید مواد اولیه

·         همکاری با برندهای مختلف به صورت اشتراکی

·         گسترش محصولات و خدمات در حوزه‌ی فعالیت خود

برنامه‌ریزی برای آینده با انجام فعالیت‌های کار شده و منظم و با دانش فنی می‌تواند بهترین راه برای شکست غول دلار باشد و آینده‌ی کسب و کارها بستگی زیادی به این کار دارد.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.