کمبود چه ویتامین‌‌هایی باعث بی‌خوابی می‌شود؟

رژیم غذایی ما تاثیر چشمگیری بر وضعیت خوابمان دارد؛ برخی ویتامین‌ها می‌توانند به تنظیم خواب بهتر کمک کنند.

اثر کمبود ویتامین در بی خوابی

ویتامین D

کمبود ویتامین D با کوتاه‌شدن مدت خواب در ارتباط است. میان خواب ناکافی و کمبود ویتامین D در بدن افراد ارتباطی برقرار است. این تاثیر در افراد ۵۰ساله و مسن‌تر به صورت شدیدتر دیده می‌شود. همچنین کمبود ویتامین D بر کیفیت خواب افراد هم تاثیر منفی دارد. ویتامین D با کمک به تنظیم ساعت زیستی یا ساعت بیولوژیکی بدن، به خواب بهتر کمک می‌کند.

ویتامین E

ظرفیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین E به بهبود مشکلات خواب و مشکلات ناشی از کم خوابی کمک می‌کند. این ویتامین در کاهش گر گرفتگی و عرق ‌کردن‌های شبانه در زنان یائسه موثر است و کیفیت خواب آن‌ها را افزایش می‌دهد. مبتلایان به وقفه تنفسی در خواب اغلب دچار کمبود ویتامین E هستند. افزایش مصرف ویتامین E در کنار ویتامین C و سایر آنتی‌اکسیدان‌ها در بهبود تنفس و کیفیت خواب در مبتلایان به وقفه تنفسی در خواب موثر است.

ویتامین B۶

کمبود ویتامین B۶ با کاهش علائم بی‌خوابی یا کم‌خوابی و افسردگی در ارتباط است. ویتامین B۶ به افزایش ترشح هورمون سروتونین و ملاتونین کمک می‌کند. هر دوی این‌ هورمون‌ها در بهبود خلق‌ و خو و خواب موثرند.

منیزیم

منیزیم به‌خاطر توانایی‌اش در درمان بی‌خوابی شناخته‌شده است. منیزیم ‌به کاهش تنش‌ها و ایجاد آرامش کمک می‌کند و فرد را برای خوابیدن آماده می‌کند. منیزیم هورمون استرس، یا همان کورتیزول را کاهش می‌دهد. هورمون کورتیزول در ایجاد بیداری موثر است.

آهن

کمبود آهن ممکن است، موجب بروز سندرم پای بی‌قرار شود. در این حالت، افراد در رختخواب پاهای‌شان را مدام‌ تکان می‌دهند که این امر خوابیدن‌شان را با مشکل مواجه می‌کند. زنان دچار کمبود آهن بیشتر از مردان در معرض مشکلات خواب قرار دارند.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.