کله پاچه، خواص و مضرات آن

همه‌چیز درباره فواید و مضرات کله پاچه، دل، قلوه و مغز گوسفند را  بخوانید.

مغز گوسفند، طراوت چهره و تقویت‌کننده قوای جنسی

یکی از پرطرفدارترین قسمت‌های کله پاچه که خاصیت سرد و تری دارد، مغز است. مغز برای جوان‌سازی پوست صورت و افزایش قوای جنسی مفید است. اما در عین حال برای افرادی که طبع سرد و تری دارند خوب نیست. برای این‌که این مشکل حل شود بهتر است افرادی که طبع سرد و تری دارند در کنار آن از ادویه‌جات گرم استفاده کنند. ازجمله ادویه‌های گرم می‌توان به خردل یا دارچین همراه کمی سرکه یا آب‌لیمو اشاره کرد.

فواید و مضرات دل گوسفند

یکی از بهترین قسمت‌های گوشتی گوسفند، قلب یا دل است که بیشتر حجم آن گوشت خالص است. این قسمت از بدن گوسفند برای افرادی که سردمزاج هستند و قوای ضعیفی دارند توصیه می‌شود چون قلب گوسفند مزاج گرم و خشکی داشته و حرارت و انرژی نسبتا بالایی دارد. بهتر است اجازه دهیم دل با چربی‌های اضافی دورش کاملا بپزد و سرو آن اگر همراه با مقداری زیره و فلفل و یا آب‌لیمو باشد هضم راحتی را خواهید داشت.

جگر گوسفند، مقابله با کم‌خونی

قسمتی دیگر از بدن گوسفند که بسیار خون‌ساز بوده و مزاجی گرم و تر دارد جگر است. جگر برای اشخاصی که دچار بیماری کم‌خونی هستند، توصیه می‌شود. حیواناتی که در شهرهای آلوده و صنعتی هستند و از غذاهای آلوده و صنعتی استفاده کرده‌اند، جگر آلوده‌ای دارند و اصلا توصیه نمی‌شود. بهتر است قبل از پخت جگر، آن را در مقداری نمک و دارچین یا زیره و سرکه آماده کنید بعد کباب کنید چون سرخ کردن آن در روغن مشکل هضم آن را بالا خواهد برد.

پاچه گوسفند، سفت کننده اندام‌ها

پاچه یکی از قسمت‌های بدن گوسفند است که برای افرادی که تب بالایی دارند و یا می‌خواهند اندام‌های سفت و سختی داشته باشند، مانند استخوان و تاندون مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف آن بعد از شکستگی استخوان برای بدن مفید است. پاچه گوسفند دارای مزاج معتدلی است.

سیرابی، تولید بلغم و رطوبت در بدن

شیردان و سیرابی خاصیت چاق‌کننده ندارند. این قسمت‌ها دارای مزاج سرد و دیرهضم هستند و بیشتر در رژیم‌های لاغری به‌عنوان جایگزینی برای گوشت داخل سوپ و آش‌ها بکار می‌روند. بنابراین نباید افرادی که مزاج رطوبتی و سرد دارند آن را مصرف کنند. افراد سرد مزاج در صورت میل سیرابی، بایستی در کنار آن از گرمیجاتی مثل آویشن، گردو، زیره و نمک استفاده کنند. ناگفته نماند این خوراک باید پیش از پخته شدن کاملا شسته و ضدعفونی شود.

چشم، بناگوش و سر گوسفند

گوشت بناگوش، گوشت سر گوسفند و چشم، مزاج گرم و تر داشته و بسیار لطیف است. این قسمت‌های گوسفند هضم راحت و مفیدی دارند و مصرف آن‌ها برای اشخاصی که قدرت هاضمه خوب و قوی ندارند پیشنهاد می‌شود.

زبان گوسفند، پرخاصیت و خوشمزه

منبع ویتامین‌های B مخصوصا ویتامین B12 در زبان گوسفند است که همچنین چربی فراوانی نیز دارد. کباب کردن زبان برای هضم مشکل ایجاد می‌کند اما عوارض زیادی برای معده ندارد.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.