چه غذاهایی جذب آهن را بالا می برند؟

اغلب مواقع مواد غذایی که ما مصرف می‌کنیم حاوی مقادیر کافی آهن هستند. مسئله این است که این ماده معدنی به‌راحتی جذب بدن نمی‌شود. با مصرف میوه‌ها و خوردنی‌های مناسب می‌توان به بدن کمک کرد تا آهن غذا را بهتر جذب کند.

ویتامین C

ویتامین C برای عملکرد صحیح بدن ضروری است و جذب آهن را نیز افزایش می‌دهد. این ویتامین آهن را به خود جذب کرده و آن را به شکل قابل جذب در بدن تبدیل می‌کند. همراه با غذاهای حاوی آهن از آب پرتقال و آبلیموی طبیعی و تازه استفاده کنید. همچنین جو دو سر، توت فرنگی، گردو و بادام را در برنامه تغذیه خود بگنجانید. این ویتامین جذب آهن موجود در منابع گیاهی را ۲ تا ۳ برابر بیشتر می‌کند.

گوشت قرمز، ماهی و ماکیان

گوشت قرمز، ماهی و ماکیان نه تنها منبع خوبی برای آهن هستند، بلکه می‌توانند جذب ماده پیش‌ساز آهن را نیز تحریک کنند. اضافه کردن این گوشت‌ها به غلات در وعده غذایی، جذب آهن را حدود دو تا سه برابر بهبود می‌بخشد.

آلو

این میوه خوشمزه هضم را تسهیل کرده و یبوست و التهابات را تسکین می‌دهد. آلو همچنین منبع غنی آهن محسوب می‌شود. آلو برای کسب انرژی در میان‌وعده یا صبحانه عالی است. این میوه پس از مرکبات بهترین گزینه برای جذب بهتر آهن در بدن است.

ویتامین‌های گروه B

ویتامین‌های گروه B نیز در بهبود جذب آهن نقش دارند و از بین آنها، اسید فولیک عملکرد بهتری دارد. این ویتامین‌ها در غلات سبوس‌دار و بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند. البته ویتامین‌های گروه B علاوه بر تاثیر در جذب آهن، برای حفظ سلامت بافت‌ها نیز ضروری هستند و حتما در برنامه غذایی متعادل باید مصرف شوند.

آویشن

این گیاه معطر و خوش طعم سرشار از آهن است. در هر ۱۰ گرم آویشن ۱۲ میلی‌گرم آهن وجود دارد. مصرف این گیاه هم مقداری آهن به بدن می‌رساند و هم جذب آهن از سایر غذاها را افزایش می‌دهد.

ویتامین A

بتاکاروتن رنگدانه‌ای در میوه‌ها و سبزیجات است که در بدن به ویتامینA تبدیل می‌شود. هویج، اسفناج، کلم‌پیچ، کدوحلوایی و پرتقال منابع بتاکاروتن هستند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ویتامین A جذب آهن موجود در برنج، ذرت و گندم را افزایش می‌دهد. البته همزمانی مصرف گوشت، ماهی و ماکیان نیز جذب آهن منابع گیاهی را تا ۳ برابر بیشتر می‌کند.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.