مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز به کشورهای خارجی بهخصوص اروپا و کانادا همیشه گزینه ایده آلی برای متخصصان علاقهمند و ماهر در این رشته از آشپزی محسوب میشود. کیفیت بالای زندگی در کنار درآمد اقتصادی خوب همه از عواملی است که توانسته مهاجرت کاری را برای طرفداران آن جذاب کنند.
آشنایی با شغل قناد
قناد مهارت و توانایی آمادهسازی و پخت انواع شیرینی و کیک را دارا میباشد. شیرینی و کیک شامل دستهبندیهای مختلفی است و پخت هریک از آنها مهارت خاصی میطلبد.
ورود به شغل قنادی و دنیای رنگارنگ آن، از راههای متعددی امکانپذیر است؛ یا میتوانید وارد رشته کار و دانش شده و در رشتهی قنادی و آشپزی تحصیل نمایید؛ یا در دانشگاه علمی کاربردی در رشته کاردانی قنادی تحصیل کنید. لازم به ذکر است که افراد معمولاً برای کسب مهارتهای بیشتر میتوانند با ورود به آموزشگاههای خصوصی در دورههای کیک پزی و شیرینیپزی شرکت نمایند؛ البته پس از فارغالتحصیلی و شرکت در دورههای آموزشی افراد باید یک دوره کارآموزی نزد یک قناد حرفهای بگذرانند و از وی توصیهنامه دریافت کنند.

درمجموع شغل قناد یک حرفه تجربی و مهارتی است؛ لذا لزومی ندارد تا افراد حتماً در دانشگاه این رشته را فرابگیرند؛ تنها با در اختیار داشتن مدرک بینالمللی مورد تائید، مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز به کشورهای درجهیک دنیا امکانپذیر خواهد بود.
وظایف قناد
به عمل آوردن صحیح کیک و شیرینیهای مختلف در کنار توجه به طعم و زیبایی ظاهری آنها، آنهم در سریعترین زمان از وظایف اصلی یک قناد حرفهای است. بهطورکلی وظایف یک قناد خوب شامل موارد زیر است.
- جمعآوری و ترکیب درست و بهاندازه مواد اولیه
- دقت بالا در فرآیند پخت انواع کیک و شیرینی
- آمادهسازی و بستهبندی صحیح و درعینحال پاکیزه
- دقت در نحوه نگهداری کیک و شیرینی
- فروش کیک و شیرینیها
مهارتهای یک قناد خوب و حرفهای
یک قناد حرفهای باید نسبت به میزان دقیق و درست مواد اولیه کیک و انواع شیرین کاملاً آگاه باشد و سعی کند از مرغوبترین، تازهترین و باکیفیتترین مواد اولیه استفاده کند. دیگر مسئله مهم خلاقیت بالا در طراحی و تزیین کیک و شیرینی است؛ زیرا اولین چیزی که سبب جذب مشتری میشود، ظاهر زیبا و جذاب کیک و شیرینیها میباشد؛ البته این امر مهارت و تبحر قناد را به بهترین شکل اثبات مینماید. بهجرئت میتوان گفت در پروسه مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز بیش از هر چیز همین خلاقیت مهم است. دیگر مهارتهای یک قناد حرفهای به شرح زیر است.
- انجام دقیق و هدفمندانه تمامی مراحل
- آگاهی از مواد اولیه لازم برای پخت انواع کیک و شیرینی و دسر
- توانایی کار در آشپزخانه برای ساعات طولانی
- نظارت دقیق بر تمام مراحل آمادهسازی و پخت انواع کیک و شیرینی
پیشنیاز ورود به شغل قناد
در درجه اول پیشنیاز ورود به این حرفه علاقه و استعداد است؛ همچنین حرفه قنادی به دلیل نیاز به دقت بالا در طراحی و دکوراسیون یک هنر تمامعیار نیز محسوب میشود؛ زیرا در نگاه اول این ظاهر کیک و شیرینیهاست که طرفدار دارد؛ اگرچه طعم و استفاده از مواد اولیه باکیفیت تأثیر بالایی برای اثبات توانایی قناد حرفهای دارا میباشد. دیگر پیشنیازها برای ورود به این شغل که لازمه اساسی مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز هم به شمار میرود به شرح زیر است.
- مدرک تحصیلی مرتبط دانشگاهی یا فنی
- دوره کارآموزی در کنار یک قناد حرفهای و مجرب
- اعتبار و سرمایه کافی برای راهاندازی یک قنادی
- توانایی ایجاد فضای کافی و مناسب برای قنادی
مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز
با توجه به گسترش رستورانها و قنادیها در کشورهای مختلف جهان و افزایش علاقه مردم به کیک و شیرینی، این شغل، یکی از مشاغل موردنیاز و پرطرفدار در جهان به شمار میرود. این رشته دارای موقعیتهای شغلی فراوانی در رستوران، هتلها و … میباشند؛ همچنین قنادان شناختهشده با در اختیار داشتن سرمایه کافی میتوانند قنادی خود را در شهر یا کشور مدنظر دریافت کنند؛ البته به این منظور باید مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت و کشاورزی در کشور موردنظر دریافت نمایند.
در حال حاضر بهترین راه برای مهاجرت اینگونه مشاغل دریافت جاب آفر از کارفرمای خارجی است. پیشنیاز اساسی مهاجرت کاری آشپز دارا بودن مدرک بینالمللی و مورد تائید کشور مقصد میباشد. درواقع افراد برای اشتغال به کار قنادی در هر کشوری بهغیراز زادگاه آنها، باید مدرک بینالمللی که مورد تائید کشور مقصد باشد، از مراکز معتبر اخذ نمایند.
مدارک لازم برای مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز
همانطور که پیشتر اشاره شد شرط اصلی مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز دریافت جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از کارفرمای خارجی است؛ این جاب آفر که بر مبنای مدرک بینالمللی اخذشده از سوی مراکز معتبر ارائه میشود بایستی تماموقت باشد. ارائه مدرک بینالمللی و معتبر در کنار توصیهنامه از سوی قناد حرفهای در آموزشگاه فنی، زمینه دریافت پیشنهاد شغلی و مهاجرت به همراه خانواده را برای قنادهای واجد شرایط فراهم خواهد کرد.
لازم است بدانید که پس از تائید رزومه شغلی افراد از سوی کارفرما، زمانی برای مصاحبه با وی تعیین خواهد شد؛ در این مکالمه آنلاین باید شخصاً به سؤالات کارفرما پاسخ دهند؛ درنتیجه باید بهطور نسبی با زبان کشور مقصد آشنا باشند.
قنادان حرفهای میتوانند با دریافت جاب آفر ویزای کاری کشور مدنظر را اخذ کنند. ارائه رزومه کاری کامل، حداقل سه سال سابقه کار، گواهی عدم سوءپیشینه و سلامت لازمه دریافت ویزای کاری در هر کشوری میباشد. ازآنجاییکه شغل قناد نیازمند ارتباط مستمر با مردم است، تسلط افراد به زبان کشور مقصد باید در حد قابل قبولی باشد.
سؤالات متداول
آیا میتوان برای مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز در کانادا جاب آفر گرفت؟
بله، لازمه دریافت جاب آفر وجود شغل مدنظر در لیست مشاغل موردنیاز کشور و تماموقت و دائمی بودن آن است؛ با توجه به اینکه کیک پز و شیرینی پز جزوی از شغل آشپزی محسوب میشود؛ این شغل خدماتی یکی از مشاغل موردنیاز در فهرست NOC میباشد.
میزان اعتبار ویزای کاری کانادا چقدر است؟
ویزای کاری کانادا بسته به قرارداد تنظیمشده میان کارفرما و متقاضی اعتباری یک یا سهساله دارا میباشد؛ صاحبان مشاغل خدماتی مانند آشپز یا قناد نیز با دریافت جاب آفر معتبر از کارفرمای کانادایی میتوانند ویزای کاری این کشور و به دنبال آن اقامت کانادا را دریافت کنند.
پروسه اخذ اقامت دائم کانادا از این روش چقدر طول میکشد؟
همانطور که پیشتر اشاره شد، مشاغل خدماتی مانند قناد با اخذ پیشنهاد شغلی میتوانند ویزای کاری این کشور را دریافت کنند که بسته به قرارداد اعتباری یک یا سهساله دارد. این ویزا هرساله قابلیت تمدید دارا میباشد که پس از گذشت سه سال میتواند سبب واجد شرایط شدن افراد برای دریافت اقامت دائم کانادا شود.
مدارک لازم برای مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز چیست؟
مدرک مهم برای مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز در اختیار داشتن مدرک بینالمللی این رشته میباشد. در حال حاضر مدرک فنی و حرفهای ایران برای رشته قنادی، مورد تائید بیش از ۱۶۰ کشور جهان میباشد. رزومه کاری کامل، حداقل سه سال سابقه کار مرتبط، گواهی عدم سوءپیشینه و سلامت پزشکی ازجمله مدارک مهم برای مهاجرت کاری کیک پز و شیرینی پز به شمار میرود.