مهاجرت کاری به آلمان

نرخ بیکار در آلمان هر ساله رو به کاهش است و دولت آلمان تصمیم دارد که این نرخ را به کمترین حالت ممکن کاهش دهد. در سال ۲۰۲۰ با توجه به شرایط اپیدمی شدن ویروس کرونا، نرخ بیکاری در آلمان همچنان رو به کاهش میباشد. نرخ بیکاری در آلمان در سال ۲۰۱۶ بیش از ۶ درصد، در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴ درصد و در سال ۲۰۲۰ حدود ۳٫۵% اعلام شده است.

روش های زیادی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد. بسیاری از جوانان به امید پیدا کردن یک شغل مناسب با درآمد بالا قصد مهاجرت به این کشور را دارند. گام اول برای مهاجرت به آلمان اخذ ویزای کاری این کشور است. اگر شما هم قصد ورود به آلمان و کار در این کشور را دارید با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی روش های مهم و پرطرفدار اخذ ویزای مهاجرت کاری به آلمان را بررسی کنیم.

مشاغل مورد نیاز آلمان ۲۰۲۰

پیش از شیوع کرونا، پیشبینی شده بود که به دلیل هرم جمعیتی پیر آلمان، کمبودهایی اساسی در حوزه مشاغل تخصصی در طول سالیان آینده به وجود خواهد آمد. یکی از مشاغلی که به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر کمبود زیادی داشته باشد، مشاغل حوزه بهداشت و سلامت است. افرادی که دارای مدرک معتبر در این حوزه هستند می‌توانند پس از گذراندن دوره‌ای کوتاه در آلمان، مجوز کار مربوطه را دریافت کنند. همچنین مشاغل حوزه مهندسی نیز در این کشور طرفداران زیادی دارد، به نحوی که تمامی افراد دارای مدرک دانشگاهی در شاخه‌های زیر با فرصت‌های متعدد شغلی در آلمان روبه‌رو هستند:

  • مهندسی سازه

  • مهندسی کامپیوتر

  • مهندسی مکانیک

  • مهندسی برق

  • مهندسی خودرو

  • مهندسی مخابرات

علاوه بر آن دارندگان مدارک دانشگاهی در رشته‌های ریاضی، تکنولوژی اطلاعات، علوم طبیعی و تکنولوژی نیز می‌توانند فرصت‌های قابل توجهی برای استخدام در آلمان داشته باشند. پرستاران، مهندسان مکانیک و صاحبان خرده‌فروشی به نظر می‌رسد که بتوانند در آینده‌ای نزدیک بدون نیاز به گواهی‌های مربوطه مشغول به کار شوند. در واقع به دلیل بحران کرونا، نیاز به افراد پرستاران متخصص در آلمان افزایش شدیدی یافته و به همین دلیل فرصتی استثنایی را برای مهاجرت کاری به آلمان فراهم ساخته است.

یکی دیگر از تغییراتی که به دلیل شیوع کرونا در چشم‌انداز مشاغل مورد نیاز آلمان ایجاد شد، افزایش نیاز در مشاغل حوزه ساخت و ساز، امور مالی و خدمات تجاری بوده در حالیکه حوزه‌های توریسم و گردشگری شاهد کاهشی چشمگیر خواهند بود.

دولت آلمان به منظور کاهش صدمات و خسارات ناشی از کرونا بر پیکره نیروی کار، سیستمی را طراحی کرده که بر طبق آن کارفرمایان تنها هزینه ساعاتی را که کارمندان به کار مشغول بوده‌اند را پرداخت کرده و در مقابل دولت ۶۰-۶۷ درصد هزینه ساعاتی را که به دلیل کرونا از ساعات کار کارمندان کاسته شده را پرداخت می‌کند. هدف از اجرای چنین سیستمی این است که فشار اقتصادی بر کارفرما و نیروی کار هردو تا حدودی کاسته شده و همچنین کارفرمایان نیروهای کار خود را که قبلا تعلیم داده بودند، از دست ندهند.

متوسط حقوق و درآمد در کشور آلمان

متوسط حقوق در هر کشور نشان‌دهنده سیستم توزیع درآمد در آن کشور و سطح رفاه مردم آن است. دولت هر کشور عموما مبلغی را به عنوان حقوق پایه (حداقل حقوق) مشخص می‌کند، اما متوسط حقوق معمولا به مقیاس کشوری و در حوزه عمل سنجیده می‌شود. حداقل دستمزد در آلمان معادل ساعتی ۹٫۵۰ یورو و ماهیانه ۱۵۲۰ یورو است. جالب است بدانید که کشور آلمان از سال ۲۰۱۵ اقدام به تصویب نرخ دولتی حداقل میزان دستمزد کرده تا از حقوق کارگرانی که کمتر از حد مجاز دریافت می‌کردند حمایت کند.

متوسط درآمد به عوامل مختلفی چون منطقه جغرافیایی، تحصیلات، جنسیت، نوع صنعت و سوابق کاری بستگی دارد. در سال گذشته متوسط درآمد دریافتی در آلمان معادل ۳۹۹۴ دلار به صورت ماهیانه بود که نسبت به سال گذشته افزایش کمی داشت. متوسط حقوق دریافتی در مشاغل پرتقاضای آلمان عبارت است از:

صنعت متوسط حقوق دریافتی ماهیانه
تکنولوژی اطلاعات ۳۸۳۰ یورو
بانکداری ۴۱۴۰ یورو
مخابرات ۳۳۶۰ یورو
منابع انسانی ۳۶۰۰ یورو
مهندسی ۳۲۲۰ یورو
تبلیغات و مارکتینگ ۴۲۷۰ یورو
ساخت و ساز و مسکن ۲۲۴۰ یورو

ویزای جستجوی کار در آلمان (Germany Job seeker visa)

یکی از مهمترین روش های مهاجرت کاری به آلمان اخذ ویزای جستجوی کار در آلمان است. این ویزا یک مجوز اقامت طولانی مدت در آلمان محسوب میشود که به متقاضی اجازه میدهد به مدت ۶ ماه در آلمان اقامت داشته باشد و به دنبال کار در این کشور بگردد. اگر در پایان این مدت متقاضی در آلمان یک فرصت شغلی پیدا کرده باشد، ویزا و مجوز کار در آلمان به وی تعلق میگیرد. در نتیجه متقاضی میتواند مشغول به کار و زندگی در این کشور شود. توجه داشته باشید که ویزای جستجوی کار در آلمان به معنای اشتغال به کار سریع در آلمان نیست. هدف از اخذ این ویزا آن است که متقاضی از کشور آلمان دیدن کند و به دنبال شغل مناسب خود در این کشور باشد. اخذ این ویزا اولین گام مهم برای مهاجرت کاری به آلمان است.

برای اخذ ویزای جستجوی کار در آلمان سه شرط اصلی وجود دارد:

  1. متقاضی باید واجد شرایط باشد
  2. متقاضی باید اسناد و مدارک لازم را تهیه کند
  3. متقاضی باید فرم های مربوط به سفارت و انگشت نگاری را به سفارت ارائه نماید

شرایط لازم برای اخذ ویزای جستجوی کار در آلمان

  • متقاضی می بایست حداقل مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا معادل این مدارک را از یک دانشگاه معتبر را داشته باشد.
  • متقاضی میبایست حداقل ۱۸ سال داشته باشد.
  • متقاضی باید حداقل ۵ سال سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی خود داشته باشد.
  • متقاضی باید تمکن مالی به اندازه مدت اقامت خود در آلمان را اثبات کند.
  • متقاضی میبایست تحت پوشش بیمه درمانی یا توریستی برای دوره اقامت خود در آلمان باشد.

اگر متقاضی تمامی شرایط فوق را داشته باشد شانس بیشتری برای اخذ ویزای کار در آلمان و مهاجرت کاری به آلمان را دارد.

مدارک لازم برای اخذ ویزای کار در آلمان

مراحله بعد از بررسی شرایط، جمع آوری مدارک است. اسناد و مدارک به شما کمک میکند تا درخواست ویزای شما به راحتی ریجکت نشود. سعی کنید کلیه مدارک ذکر شده زیر را تامین کنید تا شانس شما برای دریافت ویزای کار در آلمان بیشتر شود. در ادامه به بررسی برخی مدارک لازم برای اخذ ویزای کار آلمان میپردازیم:

  • یک پاسپورت معتبر(در ده سال اخیر اخذ شده باشد و حداقل ۱۲ ماه بعد از تاریخ پایان برنامه ریزی شده ی ویزای جستجوی کار در آلمان اعتبار داشته باشد)
  • کپی از صفحه اول و دوم پاسپورت
  • سه عکس پرسنلی رنگی در ابعاد ۴×۳ با زمینه سفید یا خاکستری
  • یک رساله در باره هدف از مهاجرت به آلمان، چگونگی برنامه ریزی برای یافتن شغل و برنامه ریزی جایگزین در صورت پیدا نکردن شغل مناسب در آلمان
  • سوابق تحصیلی دانشگاهی و غیر دانشگاهی از مهارت های فرد متقاضی
  • یک رزومه از کلیه فعالیت های تحصیلی، علمی و شغلی متقاضی
  • محل اسکان در طول اقامت در آلمان
  • اثبات تمکن مالی برای نشان دادن توانایی پرداخت هزینه های زندگی در آلمان که می تواند شامل موارد زیر باشد:
  1. دعوت نامه یا Verpflichtungserklärung (به جهت معرفی شدن یک حامی مالی برای متقاضی در آلمان)
  2. موجودی حساب بانکی مناسب یا یک حساب بانکی بلوکه شده در آلمان
  • اسناد هویتی (شامل شناسنامه، عقدنامه و … که به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد)
  • بیمه درمانی
  • رسید پرداخت هزینه ویزا (در سال ۲۰۲۰ این هزینه برابر با ۷۵ یورو میباشد)

متقاضی بعد از جمع آوری این مدارک میبایست علاوه بر نسخه اصلی، دو نسخه کپی از آن ها را نیز تهیه نماید و بعد از آن میتوان اقدام به ارائه مدارک به سفارت نمود. به خاطر داشته باشید که سفارت آلمان میتواند تقاضای مدارک بیشتر از متقاضی (خصوصا پزشکان و پرستاران) داشته باشد. توجه داشته باشید که داشتن کلیه این مدارک دلیل بر تضمین اخذ ویزا توسط متقاضی نمیباشد و تصمیم نهایی با آفیسر بررسی کننده پرونده میباشد.

فرم درخواست و وقت ویزا

بعد از جمع آوری کلیه مدارک ضروری، مرحله آخر مهاجرت کاری به آلمان، پرکردن فرم درخواست ویزا (application form) است. این فرم در سفارت آلمان به متقاضیان ارائه میگردد و مضمون فرم درخواست ویزا برای جستجوی کار در آلمان است. بعد از پرکردن فرم درخواست و ثبت آن، متقاضی میبایست یک وقت ملاقات سفارت تهیه نماید. بعد از اخذ ویزا و ورود به آلمان اگر متقاضی کار مورد نظر خود را پیدا کرد میبایست نسبت به تغییر نوع ویزای خود به ویزای کار آلمان و اخذ مجوز کار در آلمان اقدام نماید. متقاضی برای تبدیل ویزای job seeker به مجوز کار در آلمان نیازی به برگشت به کشور خود ندارد و در آلمان نیز میتواند برای تبدیل این ویزا اقدام نماید. اگر فرد موفق به پیدا کردن کار در طول شش ماه اقامت خود در آلمان نشد میبایست به کشور مبدا خود برگردد. مهاجرت کاری به آلمان کار سختی نیست… با کمی تلاش و صبر میتوان به زندگی خوبی در آلمان دست یافت.

توجه داشته باشید که کار در آلمان با ویزای job seeker به هیچ وجه امکان پذیر نیست و متقاضی باید در اسرع وقت اقدام به تغییر ویزای خود نماید.

ویزای موقعیت شغلی در آلمان (Germany job opportunity visa)

آلمان یکی از کشورهای قدرتمند در زمینه صنعت و تجارت است. زندگی در این کشور نه تنها برای آلمانی ها بلکه برای مردم کلیه کشورهای جهان خصوصا کشورهای جهان سومی مناسب است. آلمان سرزمین مخترعین است. این کشور چهارمین اقتصاد بزرگ جهان و خانه ی شرکت های شناخته شده جهان است.

فرصت های شغلی زیادی در آلمان برای مهاجرین وجود دارد. برخی از متخصصین برای قبل از مهاجرت کاری به آلمان و اشتغال به کار در این کشور از سازمان ها و کمپانی های واقع در آلمان دعوت به کار دریافت میکنند. برای دریافت دعوت نامه شغلی، کافی ست از طریق سایت ها یا سایر منابع فرصت های شغلی در آلمان موقعیت شغلی مناسب خود را پیدا کنید و با منابع انسانی یا مسئولین استخدام کارفرمایان آلمانی ارتباط برقرارکنید تا رزومه تحصیلی و شغلی خود را برای آنها ارسال نمائید. کارفرمایان با بررسی رزومه و تمایل به استخدام متقاضی، یک دعوت نامه کاری جهت اخذ ویزای کار و مهاجرت کاری به آلمان برای وی ارسال میکنند. اما پیدا کردن یک کارفرما مناسب به این راحتی ها نیست! به طور کلی یک کارفرما برای جذب نیروی کار میبایست در ابتدا سه ماه به دنبال نیروی مورد نظر خود در آلمان باشد. اگر نیروی مورد نظر خود را پیدا نکرد میتواند به مدت ۳ ماه در اتحادیه اروپا آگهی استخدام ارائه کند. اگر بازهم نیروی کار مد نظر خود را پیدا نکرد میتواند نسبت به انتشار آگهی استخدام برای نیروی کار بین المللی اقدام نماید. قوانین حمایت از نیروی کار داخلی آلمان ، اولویت استخدام را به شهروندان آلمان و سپس شهروندان اروپایی میدهد.

Blue Card یا کارت آبی

کارت آبی آلمان مهم ترین و بهترین نوع ویزای کاری آلمان می باشد. این نوع ویزا به افرادی تعلق میگیرد که درآمد تایید شده آنها توسط اداره کار آلمان بیش ۴۲۰۰ یورو در ماه باشد. ویزای کارت آبی آلمان یک ویزای قابل تمدید و تبدیل به ویزای های دیگر است. برای مهاجرت کاری به آلمان و اخذ این نوع ویزا علاوه بر میزان درآمد، مدت قرارداد نیز مهم است. متقاضی میبایست قرارداد کاری حداقل یک ساله داشته باشد. اعتبار این ویزا ۴ سال است.

فرد متقاضی میتواند بعد از ۵ سال بعد از مهاجرت کاری به آلمان درخواست اقامت دائم این کشور را داشته باشد. فردی که ۸ سال در آلمان سابقه کار داشته باشد میتواند برای دریافت پاسپورت آلمان اقدام نماید. البته تسلط فرد به زبان آلمانی در اخذ پاسپورت بی تاثیر نیست و افرادی که تسلط خوبی بر زبان آلمانی دارند میتواند بعد از اخذ اقامت دائم آلمان اقدام به دریافت پاسپورت آلمان نمایند.

مدارک لازم برای مهاجرت کاری به آلمان

  • دو عدد عکس پرسنلی
  • رساله ای درباره اهداف و برنامه فرد در مهاجرت به آلمان
  • رزومه تحصیلی و شغلی فرد متقاضی
  • مدارک هویتی اعم از شناسنامه و عقد نامه
  • فرم پر شده درخواست ویزا
  • قرارداد کاری با شرح جزییات
  • گواهی تمکن مالی
  • پاسپورت با حداقل ۱ سال اعتبار
  • اسناد محل سکونت در آلمان
  • بیمه مسافرتی تا زمان یافتن کار در آلمان
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • رسید پرداخت هزینه ویزا به مبلغ ۷۵ یورو

وبسایت های اینترنتی کاریابی در آلمان

افرادی که قبل از مهاجرت کاری به آلمان به دنبال پیدا کردن یک فرصت شغلی مناسب هستند. می توانند از طریق وبسایت های کاریابی نسبت به پیدا کردن فرصت شغلی مناسب خود اقدام نمایند. در ادامه لیست اسامی برخی از سایت های فعال و معتبر کاریابی در آلمان ارائه شده است.

وبسایت ایندید به آدرس www.indeed.de

وبسایت جاب مانستر به آدرس www.monster.de

وبسایت استپ استون به آدرس www.stepstone.de

وبسایت جاب وکتور به آدرس www.jobvector.de

این وبسایت ها از معتبرترین و مشهور ترین سایت های کاریابی در آلمان هستند که مورد توجه کاربران بین المللی و متقاضیان مهاجرت کاری به آلمان قرار گرفته اند. سایت های دیگری نیز برای کسب اطلاع بیشتر از فرصت های شغلی در آلمان وجود دارد.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.