شیرین‌کننده‌های خطرناک‌تر از قند!

قند موجود در شیرین‌کننده‌های مصنوعی در بدن غیر قابل جذب است. در نتیجه مصرف محصولات حاوی این ترکیبات در میان افرادی که بدنبال کاهش وزن هستند و همین‌طور مبتلایان به دیابت رواج یافته است. اما لازم است بدانید که فقط با جذب نشدن قند، این مواد کاملا بی‌خطر نمی‌شوند.

افزایش اشتها

مطالعات حاکی از آن هستند که مواد شیرین کننده مصنوعی سبب افزایش اشتها می‌شوند. چراکه طعم شیرین برای مغز خوشایند بوده و احساس گرسنگی را تحریک می‌کند.

خطر ابتلا به سندرم متابولیک

سندرم متابولیک نوعی اختلال فیزیولوژیکی است که منجر به بیماری قلبی،‌ سکته و دیابت نوع ۲ می‌شود. با اینکه قند موجود در این ترکیبات در بدن جذب نمی‌شود، اما ورود این ترکیبات به بدن خطر مشکلات متابولیک را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

افزایش وزن

در حالی که اینطور ادعا شده که شیرین‌کننده‌های مصنوعی کم‌کالری هستند و منجر به از دست دادن وزن می‌شوند، نتیجه مطالعات عکس این موضوع را ثابت کرده‌اند.

طبق نتایج تحقیقات شاخص توده بدنی افرادی که این نوع شیرین‌کننده‌ها را دریافت می‌کنند، دو برابر افراد دیگر افزایش می‌یابد.

افزایش قند خون

برخلاف تصور عموم، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام به طور قابل توجهی در افزایش قند خون دخیل هستند.

این مواد باکتری‌های مفید روده را در دستگاه گوارش تحت تاثیر قرار داده و منجر به عدم تحمل گلوکز می‌شوند. به طوری که فرد مصرف کننده در معرض خطر دیابت نوع ۲ قرار می‌گیرد.

مشکلات گوارشی

از آنجایی که مواد شیرین کننده مصنوعی به آهستگی در روده‌ها جذب می‌شوند، می‎‌توانند منجر به اسهال شوند. خصوصا مصرف زیاد سوربیتول می‌تواند نفخ و اسهال شدید ایجاد کند.

کلام آخر

شیرین‌کننده‌های مصنوعی اگر در حد معمول استفاده شوند، عوارض جانبی نخواهند داشت. برخی افراد مدعی هستند این مواد می‌توانند سرطان‌زا باشند اما این مساله هیچ وقت در آزمایش روی انسان‌ها تایید نشده است.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.