شهر صورتی هندوستان

جیپور‌، که به شهر صورتی هندوستان مشهور است در سال ۱۸۷۶، با رنگ صورتی مایل به قهوه‌ای، سنتی که رنگ میهمان‌نوازی بود، برای استقبال از ادوارد، پرنس ولز رنگ‌آمیزی شد. برای آشنایی بیشتر با شهر صورتی هندوستان مطلب ما را دنبال کنید.

معرفی شهر صورتی

شهر زیبای جیپور، مستعمره‌‌ای از حاکمان بود که سه قلعه، تپه و سری کاخ‌‌های این شهر از جاذبه‌های بسیار مهم هندوستان هستند. بازارهای جیپور به دلیل رنگ سنگی که به طور انحصاری در دیوارهای شهر به کار رفته است معروف هستند. در این بازار کفش‌های چرمی، سفال‌های آبی، روسری‌های رنگارنگ و سایر کالاهای عجیب و غریب را می‌فروشند. پایتخت راجستان، جیپور در تاریخ و فرهنگ زبانزد است.
این شهر، گذشته از قلعه‌ها و کاخ‌های باشکوه صورتی و سرخ رنگ، جایی است که روزگاری مهاراجاها زندگی می‌کرده.
جیپور به دلیل داشتن جذابیت‌های فرهنگی و تپه‌های دیدنی و قلعه‌های خیره‌کننده، به جاذبه‌ای مهم در صنعت گردشگری هند تبدیل شده است.

تاریخچه معماری جیپور

جیپور، شهر صورتی هند در سال ۱۷۲۷ توسط Maharaja Jai Singh II ، Kachhwaha Rajput جای سینگ ۲، که از سال ۱۷۴۴-۱۶۹۹ حکومت می‌کرد، تأسیس شد. جالب است بدانید که جیپور اولین شهر برنامه‌ریزی شده هند است.
پادشاه هنگام طراحی این شهر علاقه زیادی به خرج‌کردن داشت و قبل از ساختن جیپور مطالعات زیادی انجام داد. او از علایق علمی و فرهنگی خود برای ایجاد شهری درخشان استفاده کرد.

جی سینگ از محققی بنگالی بنام وییدادار باهاچاریا، که یک ” شاسپاتی ” یعنی معمار کاهن هندو بود، درخواست کرد تا در طراحی معماری شهر به او کمک کند. ویدیادار به ادبیات باستانی هند در زمینه نجوم، کتاب‌های بطلمیوس و اقلیدس اشاره کرد و در مورد این طرح با پادشاه بحث کرد. با برنامه‌ای استراتژیک، ساخت‌وساز شهر در سال۱۷۲۷ آغاز شد و ۴ سال طول کشید تا کاخ‌ها ، جاده‌ها و میدان‌های اصلی تکمیل شوند.

جیپور طبق اصول معماری هند ساخته شده است و به شکل یک ماندالای نه قسمتی، معروف به پیتاپادا Pithapada است.
همچنین جالب است که بدانید با توجه به زمان ساخت این شهر، معماری آن بسیار پیشرفته، علمی و بهترین نمونه خود در شبه‌قاره هند بوده است.
در سال ۱۸۵۳، هنگامی که شاهزاده ولز از جیپور بازدید کرد، برای استقبال از او، تمام شهر به رنگ صورتی (رنگ مهمان‌نوازی در سنت هند) نقاشی شد. این رنگ‌آمیزی جذابیتی رویایی به شهر جیپور بخشیده‌ است و می‌تواند تجربه گردشگری لذت‌بخشی را برای علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر به ارمغان بیاورد.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.