خواص بی‌نظیر عدس که همه باید بدانند!

از فواید عدس می‌توان به بهبود دستگاه گوارش، کاهش فشارخون و درمان دیابت اشاره کرد. همچنین عدس جزو مواد غذایی خون‌ساز است و باعث درمان کم‌خونی می‌شود.

رشد ماهیچه‌ها

اندام‌ها و ماهیچه‌های ما برای رشد و ترمیم به پروتئین نیاز دارند. عدس، به‌ویژه عدس جوانه‌زده، حاوی تمام اسیدهای آمینه‌ ضروری است که بدن‌ برای ساخت ماهیچه و عملکرد خوب بدن لازم دارد.

کنترل دیابت

در بررسی‌های محققان مشخص شده است که از میان تمام گروه‌های مختلف غذایی، حبوبات بیش از همه، حاوی فیبر رژیمی هستند. عدس‌، مانند لوبیا و نخود، متعلق به خانواده‌ حبوبات است. فیبر رژیمی این مواد غذایی، مانند عدس به کنترل سطح قندخون کمک می‌کند. همچنین فیبر رژیمی سرعت جذب غذا به‌وسیله خون را کند می‌کند و سطح قند خون را ثابت نگه ‌می‌دارد.

بهبود گوارش

از آن‌جایی‌‌که عدس حاوی فیبر رژیمی فراوانی است، اگر به‌طور مرتب مصرف شود، باعث بهبود وضعیت گوارش می‌شود. همچنین حرکت روده را راحت می‌کند و درنتیجه از یبوست می‌کاهد.

سلامت قلب

عدس، به‌دلیل این‌که حاوی مقدار ناچیزی چربی است، منبعی ایده‌آلی از پروتئین است که می‌توان آن را بدون نگرانی از چربی‌های اضافی، مصرف و سلامت قلب را تامین کرد. همچنین عدس حاوی منیزیم است که در بهبود ماهیچه‌های قلبی_عروقی موثر است و فشارخون را پایین می‌آورد.

پیشگیری از سرطان

محققان متوجه شده‌اند که لکتین‌، نوعی پروتئین گیاهی است که تاثیری عالی روی سلول‌های سرطانی دارند. در حقیقت لکتین با سمی کردن سلول‌های سرطانی، آن‌ها را وارد مرحله آپوپتوز می‌کند. آپوپتوز به‌گونه‌ای از مرگ سلولی می‌گویند که طی فرایند مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول صورت می‌گیرد. لکتین به‌طور بالقوه، مانع رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.

بهبود سیستم عصبی

تا مدت‌ها تصور بر این بوده است که ریزمغذی‌هایی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی روی عملکرد مغز اثری ندارند. اما تحقیقات بیش‌تر نشان داد، وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی برای عملکرد مغز به یک اندازه مهم است. طبق تحقیقی که محققان انجام دادند، ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در عدس برای بهبود عملکرد مغز بسیار مفید هستند.

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

یکی دیگر از خواص عدس برای سلامتی کاهش خطر ابتلا به آلزایمر است. عدس منبع خوبی از انواع ویتامین‌ها، مانند ویتامین B3 است که نقش مهمی در بهبود وضعیت دستگاه‌های گوارش و عصبی دارد. این ویتامین فواید دیگری ازجمله کنترل کلسترول، کاهش خطر بیماری‌هایی مانند آلزایمر، آب مروارید، پوکی استخوان و دیابت نیز دارد.

سیستم عصبی سالم

تا مدت‌ها تصور بر این بوده است که ریزمغذی‌هایی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی روی عملکرد مغز اثری ندارند. اما تحقیقات بیش‌تر نشان داد، وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی برای عملکرد مغز به یک اندازه مهم است. بنابر تحقیقی که محققان انجام دادند، ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در عدس برای بهبود عملکرد مغز بسیار مفید هستند.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.