گیاهی فوق‌العاده برای دستگاه گوارش شما

سال‌ها است که از برگ، پوسته و غلاف بیرونی گیاه سنا برای درست کردن چای به‌عنوان مسهل و ملین بهره می‌برند. در این مطلب شما را با خواص برگ سنا برای سلامتی  آشنا خواهیم کرد.

درمان یبوست

یکی از خواص برگ سنا رفع مشکل شایع یبوست است. به همین خاطر کسانی که دچار یبوست هستند، به استفاده از سنا روی می‌آورند.
گیاه سنا در نقش ملین هم اثرات مثبت خود را سریع نشان می‌دهد. معمولا مدت ۸ ساعت طول می‌کشد تا مصرف گیاه سنا برای رفع مشکل اثر کند. احتمال دارد که این اثرگذاری در بازه‌ای ۶ تا ۱۲ ساعتی نیز به طول بینجامد. بهتر است چای سنا را قبل از خواب بنوشید تا صبح روز بعد، روده‌هایتان به کار بیفتد.

درمان هموروئید (بواسیر)

هموروئید، تورم رگ‌ها در مقعد و قسمت تحتانی رکتوم (راست‌روده) است. بواسیر یا هموروئید می‌تواند نشانه‌ یبوست و فشاری باشد که به این ناحیه در هنگام دفع وارد می‌شود. این مشکل بسیار ناخوشایند و دردآور است و بسیاری از مبتلایان به آن به دنبال درمان‌های خانگی مناسب آن هستند. یکی از خواص برگ سنا در کاهش یبوست و فشار دفع است. به همین خاطر مصرف چای آن از سوی بیماران مبتلابه هموروئید، منطقی به نظر می‌رسد.

درمان سندروم روده‌ تحریک‌پذیر (IBS)

یکی از رایج‌ترین نشانه‌های سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر، وقوع تغییرات در حرکات روده است. این تغییرات باعث بروز اسهال یا یبوست می‌شود. اگر مشکل مبتلایان به این سندروم به شکل یبوست ظهور پیدا کند، استفاده از خواص برگ سنا مفید واقع خواهد شد.

مدر بودن

از سایر خواص برگ سنا می‌توان به ادرارآور بودن آن اشاره کرد. این گیاه موجب دفع ادرار و خارج شدن چربی، نمک، آب اضافی و سم‌زدایی بدن می‌شود. این ماده گیاهی می‌تواند موجب کمبود آب بدن هم بشود. پس اگر آن را مصرف می‌کنید به آب‌رسانی بدن توجه داشته باشید.

درمان بیماری‌های التهابی و سرطان روده

از دیرباز تاکنون از سنا برای رفع مشکلات التهابی بدن نظیر سردرد، التهاب بافت‌ها و مفاصل و تب استفاده می‌شده است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در برگ سنا هم به کاهش وقوع بیماری‌های مزمن بدن کمک می‌کند. بنابراین با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد قبل از ایجاد استرس اکسیداتیو، بیماری‌های مزمن و سرطان، به‌ویژه سرطان روده‌ بزرگ، به‌سلامت بدن کمک می‌کند.

درست کردن چای سنا

مواد لازم

  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری برگ خشک سنا
  • ۲ فنجان آب (تصفیه‌شده)
  • نصف قاشق چای‌خوری عسل یا شکر برای طعم دادن به چای

دستور تهیه چای

  • آب را در قوری کوچکی به جوش بیاورید
  • برگ‌های خشک را به آب جوش اضافه کنید تا تمام قوری پر شود. آن‌ها را ۸ تا ۱۰ دقیقه بخیسانید
  • مخلوط را در فنجان یا هر ظرفی که موردنظرتان است بریزید
  • در صورت تمایل به آن شکر، عسل یا هر چه دوست دارید، اضافه کنید

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.