پشت بام سبز یا روف گاردن ، تجربه زندگی متفاوت

ایجاد روف گاردن، در سال های اخیر با توجه به عرضه راهـکارهای اجرایی مناسب و به منظور ارتقای سطح کیفی زندگی و همچنین افزایش ارزش بـنا و ساختمــان، مورد توجه مهندسین مشاور، معماران و سازندگان ساختمان قرار گرفته است.

روف گاردن، باغ بام، یا سقف سبز اصطلاحی است که به ایجاد بستری مناسب برای رشد و ایجاد پوشش گیاهی روی پشت بام یا تراس گفته می شود.

با پیشرفت علم و کشف مواد جدید، می توان روی بام هرخانه، آپارتمان، بیمارستان و… یک روف گاردن و به عبارت دیگر باغ بام، یک باغ زیبا با گیاهان کوچک و بزرگ ایجاد کرد.

نحوه اجرای روف گاردن

به دلیل رقابتی بودن بازار اجرای بام سبز در کشورهای مختلف، نحوه اجرا و جزئیات بام سبز بسیار متنوع است. اما به طور کلی بام های سبز از ۶ لایه اصلی تشکیل می شوند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

عایق رطوبتی برای پشت بام سبز

به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت از لایه های بالایی بام سبز، سطح روی سقف باید به خوبی عایق بندی شود. بام های سبز با هرگونه عایق رطوبتی قابل اجرا هستند و انتخاب نوع عایق محدودیت ایجاد نمی کند.

به منظور محافظت از عایق ساختمان در برابر آسیب های وارده در هنگام نصب روف گاردن و همچنین در هنگام کوددهی و یا در مقابل نفوذ ریشه های گیاهان باید به وسیله لایه ای محافظ روی عایق رطوبتی را پوشاند.

لایه زهکشی برای روف گاردن

لایه ای است با حداقل ضخامت ۲۰ میلی متر که به منظور ذخیره آب حاصل از باران و آبیاری و انتقال آب اضافه به سیستم فاضلاب ساختمان به لایه محافظ  و محیط کاشت اضافه می شود.

لایه صافی یا فیلتر برای روف گاردن

در بین محیط کشت و لایه زهکش فیلتری قرار دارد که رطوبت را از محیط ریشه ها دور می کند و مانع از فساد ریشه ها می شود.

محیط کشت مناسب برای روف گاردن

لایه ای است که گیاه در آن کاشته می شود و شرایط رشد گیاه را فراهم می کند.

پوشش گیاهی مناسب روف گاردن

به طور کلی سه عامل مکانی، اجتماعی و اقتصادی در انتخاب پوشش گیاهی مناسب روف گاردن دخیل اند. لازم است که گیاهان مناسب هر اقلیمی انتخاب شود، خواه شرایط آن به صورت دوره ای خیلی خشک، خیلی گرم، خیلی سرد یا خیلی متغیر باشد.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.